19-03-06

Poes

Sinds enkele dagen hebben we een poes.
Donderdag hoorde ik 'gemiauw' op het dak, niet zo ongewoon, want er lopen hier enorm veel katten rond, ook straatkatten.

De katten kunnen op onze vensterbank springen, die komen dan eens goeiendag zeggen, maar deze poes durfde niet springen.
Na een tijdje bleek dat ze haar rechter-voorpootje niet kon gebruiken.

Uiteindelijk heb ik de ladder moeten bovenhalen en ben op het dak geklommen.

Het beestje was uitgehongerd! Ik ben er dan onmiddellijk mee naar de dierenarts gegaan.

Het is een hij en is ongeveer zes maanden oud. Hij heeft zijn poot een drietal weken geleden gebroken, de dierenarts denkt dat hij onder een auto is terecht gekomen en dat het waarschijnlijk een kat zonder thuis is, omdat er duidelijk niet mee naar de dierenarts is gegaan.
De poes heeft een spuit met anaboliën gekregen om zijn poot te versterken, maar hij zal altijd blijven manken. Maar hopelijk kan hij over drie weken er terug op steunen.
Daarbij nog eens gemerkt hoe duur een dierenarts is, amai ben er echt van verschoten, maar als een beestje pijn heeft, als je ziet dat die zijn pootje gebroken heeft, dan kan je dat toch niet zomaar laten creperen?
Dat is toch onze mening!

In de buurt lijkt niemand zijn poes verloren te zijn, dus waarschijnlijk heeft de dierenarts gelijk, als dat zo is, dan heeft het nu twee nieuwe baasjes! Wij kunnen al niet meer zonder hem!

16:08 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

heeft het beestje al een naam? Gelukkig dat er nog mensen zijn met een hart! Een rekening van bij de dierenarts is inderdaad niet van de poes, maar ofwel neem je een huisdier en verzorg je het zoals het hoort, ofwel neem je er geen.
Gelukkig heeft het beestje nu een goede thuis.
Is er al een naam?

Gepost door: pierre du coin | 21-03-06

De commentaren zijn gesloten.