27-03-06

broodbakmachine

We bakken al een tijdje ons brood zelf, heel ambachtelijk in de oven.
Maar dat neemt enorm veel tijd in beslag, met als gevolg dat het maar eens in de week gebeurt.

Ik vond het dan ook ideaal om met mijn eerste zuurverdiende centjes een broodbakmachine te kopen, vooral omdat er één in promotie stond bij de Lidl.

En ik moet zeggen: het lukt schitterend! Elke dag een vers boerenbroodje mét rozijntjes!

Veel mensen denken: dat is enorm veel werk! Maar niks is minder waar. Stel: je komt om 19.00 thuis, het duurt welgeteld 5 minuten om alle ingerediënten in de machine te kappen. Drie uur later is het broodje klaar, voor je gaat slapen haal je het uit en de volgende morgen heb je een lekker vers brood!

Wie nog lekkere receptjes heeft, let me know!

10:23 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

berichtje van een socio-vriendje Hey Caroline,

Een tijdje geleden dat we mekaar gezien hebben maar via deze blog blijf ik toch een beetje op de hoogte van jouw belevenissen :-). Jouw knie is er zo te merken niet te goed aan toe... 'K hoop dat het vlug betert. Over het broodbakken: wij doen dat al een tweetal jaar, het is inderdaad gemakkelijk, maar nu steekt het toch een beetje tegen en geniet ik al eens meer van een broodje van de bakker. Wij bakten wit, bruin, rozijnen- en zelfs chocoladebrood, maar dat laatste msilkute wel eens :-) . Nog veel succes daar met de journalistiek in Brussel en doe de groetjes eens aan Jan De Vlieger (een voetbalmakker geweest).

hopelijk tot gauw en groetjes aan Tijs ook!

Jürgen xxx

Gepost door: Jürgen | 30-03-06

De commentaren zijn gesloten.