12-04-06

La face cachée

Vandaag een mailtje gekregen van een vroeger klasgenootje. De vraag was een petitie te tekenen op www.vlaams-burgerinitiatief.be. Het gaat er om een reportage van Jean-Claude Defossé over de ontmaskering van het Vlaams Belang op de Vlaamse tv te laten zien.

Na even rondsurfen blijkt de reportage, of liever documentaire, de laatste tijd aan een aantal universiteiten getoond te zijn. Wat dan precies onthuld wordt is niet helemaal duidelijk

Voor mij is de discussie rond het Vlaams Belang nogal duidelijk: ik vind dat het Vlaams Belang vooral niet doodgezewegen mag worden, dan maak je ze alleen nog maar sterker vrees ik: ze moeten dus evenveel zendtijd krijgen en als een journalist de negatieve of positieve kanten van de partij wil uitpluizen, moet dat kunnen. Net als dat bij de andere partijen mogelijk moet zijn.

Ik ben dus voor een open debatcultuur, meer zelfs, ik ben van mening dat zo'n reportages best wel getoond mogen worden en blijf geloven in het gezonde verstand van elk individu. Dat elkeen voor zichzelf kan beslissen wat waarheid is en wat niet. De rol van de media is volgens mij alle feiten en meningen voor te leggen aan de burger, waaruit die zelf dan maar beslist waar hij of zij in gelooft!

21:16 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.