21-04-06

Waar was ik?

Joepie! Een stokje gesmeten door Lien. Opvangen en doorgeven mensen! Ik stuur deze stok door naar: Pierre du coin, Borriquito en Lime.

Waar was ik...

Een jaar geleden

Vorig jaar, 21 april, was ik bezig met mijn thesis. Een periode waarnaar ik nooit meer terug wil! Brrr... het voelde als het zwaard van Damocles dat een jaar lang boven je hoofd hing. Bij deze: veel moed aan wie er nog mee bezig is.
De 20ste was een rare dag. 's Nachts wakker geworden met enorm veel pijn in mijn buik, had de dagen ervoor al veel pijn gehad, maar niks allarmerends. Van die nacht zelf weet ik niet zo heel veel meer. Blijkbaar is Tijs wakker geworden van mijn geroep van de pijn (maar ik weet dat niet meer), die heeft mij in allerheil in d auto gestoken en naar het ziekenhuis gevoerd. Ze hebben me daar een hele dag onderzocht en tot de conclusie gekomen dat er een ciste in mijn buik was en dat die van zichzelf open is gesprongen of zo, vandaar de pijn. Daarna geen last meer gehad, maar Tijs is toch serieus verschoten.

Vijf jaar geleden

Oei, euhm, dat was dus 2001... Ja, ik zat toen nog in mijn laatste jaar middelbaar onderwijs. In die periode ging ik van de ene opendeurdag naar de andere: sportkot, psychologie, geneeskunde, biowetenschappen, handelsingenieur, pol&soc,... Ik heb ze bijna allemaal gedaan. Uiteindelijk bleven geneeskunde en sociologie over. Ik heb nooit mijn ingangsexamen gedaan voor geneeskunde (ik had faalangst om er niet door te zijn), stom achteraf bekeken. Ik heb in mijn opleiding wel wat exacte wetenschappen gemist, gelukkig werd dat door Professor Thienpont die biologische antropologie en sociale biologie geeft we wat gecompenseerd. En als ik geneeskunde zou zijn begonnen, dan was ik er nu nog lang niet en was ik nooit in de journalistiek terecht gekomen. Dus uiteindelijk wel blij met mijn keuze :-).

Tien jaar geleden

1996. Ik was toen… 13 jaar. 2 de middelbaar. Mijn beste vriendin was toen net van school veranderd. Ik zat in het Atheneum, haar moeder gaf daar les en we zaten er al vanaf de eerste kleuterklas samen. Altijd beste vriendinnetjes geweest. Toen ging haar vader bij een katholieke instelling werken en werd ze verplicht om naar het Katholieke College te gaan. (En dat terwijl haar moeder les gaf in het Atheneum). Pijnlijke tijd dus. En eens je naar een andere school gaat, krijg je andere vriendinnen en zo zijn we uiteindelijk uit elkaar gegroeid, jammer…
Voor de rest was ik vooral bezig met toneel, op school, in de muziekacademie. Dat jaar heb ik mijn ouders overtuigd piano te spelen. Ik mocht eigenlijk niet, omdat het ‘het zoveelste’ was dat ik ging proberen. Gelukkig staat er in ons huisje in de Ardennen een enorm oude, valse piano. Ik had boeken geleend van een vriendin en heb telkens als we er waren een heel weekend op de valse piano gespeeld, tot ze het zo beu waren en ik echt les mocht gaan volgen.

12:00 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

*** oeieoei daar ga ik ne keer goed moeten over nadenken
waar ik toen allemaal was :-)

Gepost door: Borriquito | 21-04-06

Amaai. Dat jij dat nog allemaal weet. Ik herinner me nauwelijks waar ik vorige week was. (En ik drink nochtans geen alcohol).

Gepost door: Piet Fluwijn | 21-04-06

De commentaren zijn gesloten.