28-04-06

Ardennen

Nog enkele uurtjes en ik ben weer vertrokken! Ga deze keer naar de Ardennen met mijn 'schoonouders'!

Straks moet ik eerst nog een interview gaan doen voor school over 'Caveman' de one-man-show die al vier jaar in Gent speelt. Ik kijk er echt naar uit eens met die man te praten. Veel tijd zal er niet zijn, het interview mag maar twee minuten duren (het is een soort live-verslag), maar zal hem toch al iets kunnen vragen hé :-).
Daarna dus op weg naar de ardennen!

Fijn weekend iedereen!

18:10 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-04-06

Kat op tocht

Met dit mooie weer staan de ramen in de keuken dikwijls open en zit onze Simba wat naar buiten te staren. Naar beneden springen doet hij niet, ik denk dat het wat te diep is voor onze mankepoot.
Onder het raam van de badkamer is het afdakje iets minder hoog en volgens mij durft hij daar wel te springen. De deur naar de badkamer moet dus altijd goed dicht zijn!
Maar je hoort me al komen. Vanavond stond die deur dus open en plots was simba weg!

Jaja, hij zat weer vast op het dak, geraakte niet terug binnen en zat te miauwen. Hetzelfde ritueel als enkele weken geleden: ladder tegen de muur, het dak opklimmen en hem lokken.
Hij is nu terug veilig binnen, maar ik denk dat ik eens een kokertje koop met ons adres in en hem dan misschien toch eens op pad laat gaan. Met zijn gebroken pootje kan hij nog altijd niet alles, maar hopelijk geraakt hij wel bij ons terug.

Dit weekend mag hij alleszins al mee naar de ardennen, daar is een grote weide waar hij zich al een heel weekend kan uitleven!

22:47 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-04-06

Sollicitatiebrieven

Ik ben mijn allereerste sollicitatiebrief aan het schrijven. Maar ik heb dus echt geen idee hoe je dat moet doen. Hoe zorg je ervoor dat je je onderscheidt van andere brieven. Wat ze je er in, wat zet je er niet in?
Ik ben vooral niet goed in het stukje 'jezelf aanprijzen'. In het verleden ben ik daarvoor vooral teruggevallen op Tijsje. Hij is daar echt goed in. Hij schrijft dan dingen over me waar ik gewoonweg rode kaken van krijg :-). Maar het heeft wel altijd gewerkt :-).
Tijsje is heel goed op papier: kan het daar zeer goed en mooi uitleggen, in perfecte zinnen, met de perfecte woorden. Geef mij maar het 'live-gesprek', dan vliegen de woorden uit mijn mond. Maar met een toetsenbord voor mijn neus.... gaat het heel wat minder...
Ik ga nog wat verder zwoegen!

21:07 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Ring

Ik heb een paar weken geleden een prachtige ring gekregen van Tijsje (ik probeer vanavond een foto toe te voegen). Hij is van mat zilver.
De ring was wat te groot en moest dus in mijn maat besteld worden. Twee weken later (vorige vrijdag) was het eindelijk zo ver: mijn ring was binnen!
Ik loop er nu dus al een heel weekend fier mee rond.
Gisteren merkten we dat het 'matte' er een beetje afgaat. Ook met een andere ring heb ik dat gehad. Eén deel was mat, maar na een paar weken was dat al gewoon blinkend.
Hoe komt het dat mat niet mat blijft? En vooral hoe komt het dat dit al zo snel gebeurd? Ik veronderstel dat het toch de bedoeling is dat je een ring draagt en niet in een kast zet?
Morgen gaat Tijsje er dus nog eens mee naar de juwelier, om te hore hoe het komt.
Desnoods poets ik de ring met zilverpoets, ik denk dat hij dan helemaal blinkend wordt en ook blinkend zal hij nog prachtig zijn!

11:13 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-04-06

eerste wandeling, mét nieuwe schoenen

Ik heb Tijsje uiteindelijk toch kunnen overtuigen een uitgestippelde wandeling te doen! Dus wij deze morgen naar Waasmunster, klein halfuurtje rijden, daar rond 10.30 aangekomen.

We hadden beslist rustig te beginnen: nieuwe schoen én de eerste week dat mijn knie weer wat in beweging mag komen... de 10 km dus (eigenlijk 11,54 km :-)). Een mooie wandeling: veel groen, niet té veel volk en veel vogels horen fluiten. Ideaal dus. Rond 13u zijn we terug toegekomen met een klein beetje pijn aan de voeten vooral rond de enkel allebei wat wrijving. Dat is normaal aangezien deze schoenen wat hoger komen dan onze andere wandelschoenen. Deze wandelschoenen zijn namelijk van categorie B, onze vorige A. Wat precies de verschillen zijn weet ik niet, alleen dat ze hoger zijn, wat meer stabiliteit rond de enkel met zich meebrengt. Ook zijn de zolen 'harder' ze plooien dus minder makkelijk mee en ook dat is belangrijk voor in de bergen, zeker als je een zwakke knie hebt.
Met de knie viel het ook goed mee, ik heb er daarnet ijs opgelegd, benieuwd wat het morgen zal geven.

Donderdag ben ik voor de eerste keer terug naar de fitness geweest. Niet veel kunnen doen, 15 minuten fietsen en 15 minuten step. Na de eerste 15 minuten enorm veel pijn, mijn knie was precies volledig gedestabiliseerd: hij schoof van de ene naar de andere kant. Nu ja, wat wil je na zes weken volledige rust. Morgen onderneem ik een tweede poging, stilletjesaan opbouwen en we zien wel.

Tot nu gelezen in Geert Mak: In Europa om wat op schema te komen, maar dat is niet echt gelukt, ik sta 200 pagina's achter op schema, dat wordt nog doorlezen de volgende dagen!

01:28 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (390) |  Facebook |

22-04-06

Nieuwe wandelschoenen

Vandaag zijn Tijsje en ik nieuwe wandelschoenen gaan kopen.
Mijn oude schoenen zijn te klein, die van Tijs zijn versleten.
Onze reis naar Peru en de goede resultaten van mijn knieën zijn de ideale reden om ons eens goede schoenen aan te schaffen.

We zouden niet kijken op een euro meer of minder, het belangrijkste is dat het goeie zijn. Als alles goed gaat kun je met zo'n schoenen 10 jaar doen, dus een mooie investering.

De hele middag (of toch zeker een uur of 2-3) gepast. De winkel 20 keer rondgelopen. Uiteindelijk voelden we ons allebei het best in één model van Meindl. Dat model bestaat zowel in leer als in Gore-tex. Leer moet goed onderhouden worden en, onszelf kennende, dachten we dat Gore-tex een betere oplossing zou zijn voor ons. Maar de leren schoenen voelden echt veel beter aan. We hebben ons dan toch maar een pot vet gekocht en zijn van plan onze schoenen regelmatig in te vetten!

Wij zijn er bijna helemaal klaar voor: Peru here we come!

Schoenen kopen is natuurlijk niet voldoende, ze moeten ook nog ingelopen worden. Tijd voor een wandeling dus vind ik. Morgen zijn een aantal georganiseerde wandelingen: in Geraardsbergen, Waasmunster en Vlekkem. Tijs is daar zo niet voor. Ik vind het wel leuk om pijltjes te volgen en een uitgestipelde wandeling te volgen. Ik wandel echt graag met een doel, gewoon wat rondflanderen in een bos of domein is niks voor mij.
Ik zal wel eens een boekje of zo kopen met wandelingen in de buurt, maar nu probeer ik Tijsje dus te overtuigen morgen toch een uitgestipelde wandeling te doen, ik ben benieuwd.

Wie nog tips heeft voor mooie wandelingen in de buurt (we willen wel even rijden hoor) van Gent: let me know!

23:24 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

21-04-06

Waar was ik?

Joepie! Een stokje gesmeten door Lien. Opvangen en doorgeven mensen! Ik stuur deze stok door naar: Pierre du coin, Borriquito en Lime.

Waar was ik...

Een jaar geleden

Vorig jaar, 21 april, was ik bezig met mijn thesis. Een periode waarnaar ik nooit meer terug wil! Brrr... het voelde als het zwaard van Damocles dat een jaar lang boven je hoofd hing. Bij deze: veel moed aan wie er nog mee bezig is.
De 20ste was een rare dag. 's Nachts wakker geworden met enorm veel pijn in mijn buik, had de dagen ervoor al veel pijn gehad, maar niks allarmerends. Van die nacht zelf weet ik niet zo heel veel meer. Blijkbaar is Tijs wakker geworden van mijn geroep van de pijn (maar ik weet dat niet meer), die heeft mij in allerheil in d auto gestoken en naar het ziekenhuis gevoerd. Ze hebben me daar een hele dag onderzocht en tot de conclusie gekomen dat er een ciste in mijn buik was en dat die van zichzelf open is gesprongen of zo, vandaar de pijn. Daarna geen last meer gehad, maar Tijs is toch serieus verschoten.

Vijf jaar geleden

Oei, euhm, dat was dus 2001... Ja, ik zat toen nog in mijn laatste jaar middelbaar onderwijs. In die periode ging ik van de ene opendeurdag naar de andere: sportkot, psychologie, geneeskunde, biowetenschappen, handelsingenieur, pol&soc,... Ik heb ze bijna allemaal gedaan. Uiteindelijk bleven geneeskunde en sociologie over. Ik heb nooit mijn ingangsexamen gedaan voor geneeskunde (ik had faalangst om er niet door te zijn), stom achteraf bekeken. Ik heb in mijn opleiding wel wat exacte wetenschappen gemist, gelukkig werd dat door Professor Thienpont die biologische antropologie en sociale biologie geeft we wat gecompenseerd. En als ik geneeskunde zou zijn begonnen, dan was ik er nu nog lang niet en was ik nooit in de journalistiek terecht gekomen. Dus uiteindelijk wel blij met mijn keuze :-).

Tien jaar geleden

1996. Ik was toen… 13 jaar. 2 de middelbaar. Mijn beste vriendin was toen net van school veranderd. Ik zat in het Atheneum, haar moeder gaf daar les en we zaten er al vanaf de eerste kleuterklas samen. Altijd beste vriendinnetjes geweest. Toen ging haar vader bij een katholieke instelling werken en werd ze verplicht om naar het Katholieke College te gaan. (En dat terwijl haar moeder les gaf in het Atheneum). Pijnlijke tijd dus. En eens je naar een andere school gaat, krijg je andere vriendinnen en zo zijn we uiteindelijk uit elkaar gegroeid, jammer…
Voor de rest was ik vooral bezig met toneel, op school, in de muziekacademie. Dat jaar heb ik mijn ouders overtuigd piano te spelen. Ik mocht eigenlijk niet, omdat het ‘het zoveelste’ was dat ik ging proberen. Gelukkig staat er in ons huisje in de Ardennen een enorm oude, valse piano. Ik had boeken geleend van een vriendin en heb telkens als we er waren een heel weekend op de valse piano gespeeld, tot ze het zo beu waren en ik echt les mocht gaan volgen.

12:00 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |