16-08-06

Peru - Nazca

De volgende morgen in Nazca ‘genieten’ we van de 2 van de 4 mm regen die er jaarlijks valt, toch goed dat eens mee te maken :-).
Omdat het slecht weer is wordt onze vlucht over de Nazca-lijnen (waarover later meer) uitgesteld tot de middag.

We gaan naar de begraafplaats van Chauchilla. Er zijn oude Inca-skeletten te bezichtigen. Deze zijn bovengehaald door rovers die niet op zoek waren naar skeletten, maar naar goud (en dat dan ook allemaal hebben meegenomen).
Het bizarre is dat je, naast de graven, gemaakt uit grote stenen van terracotta, gewoon tussen de menselijke vingerkootjes en overschotten loopt. Van honderden jaren oud!
Het is echt bizar om tijdens je wandeltocht plots op wat vingerkootjes of kledingstukken te lopen.

’s Middags is het dan zo ver: het vliegtuigje in om de Nazca-lijnen te bezichtigen!
Zo zagen die vliegtuigjes er uit: brrrrr!

Nazca-lijnen zijn enorme in de woestijn getekende figuren die vanaf de grond niet zichtbaar zijn. Vanuit een vliegtuig zijn echter figuren van allerlei voorwerpen en dieren te onderscheiden. De mysterieuze lijnen zijn gemaakt door mensen van de nazca-cultuur die zijn bloeiperiode kende van 400 tot 600 na Chr.
Vanuit de lucht kun je ze inderdaad goed zien, alleen jammer dat ik na de derde figuur kotmisselijk was. Ik heb de rest van de rit alleen nog maar zitten zweten, kokhalsen en…. gewoon proberen te overleven :-). Raar maar zo voelt het echt aan.
Dat gevoel werd zeker niet verminderd door de piloot, die gewoon zijn stuur losliet om een beetje te bellen met zijn gsm, aaargh!

Maar we hebben het uiteraard overleeft én het was zeker de moeite waard. Net voor ik het opgaf heb ik nog een fotootje getrokken: getrainde ogen zien hierin misschien een spin?

21:35 Gepost door Idril in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: peru |  Facebook |

Commentaren

Boeiend Dat is heel boeiend verteld, net alsof ik zelf meegeweest ben... ;-)

Gepost door: tacesl | 22-08-06

De commentaren zijn gesloten.