07-10-06

Verkiezingen

Heerlijke tijd die verkiezingen! Elke avond debat op de televisie, foldertjes in de bus met alle programmapunten! I love it!
Dit jaar ook eens kunnen gaan 'bussen' (briefjes in de bus steken) voor een vriendin Super gezellig én leuk, zelfs in de regen!

Morgen gaan we voor de laatste keer in Veurne stemmen, vanaf dan is het in Brugge te doen.

Mijn schoonmama in spe komt op in Veurne, voor haar kan ik alvast stemmen.

Gemeenteverkiezingen vind ik toch een verschil met Vlaamse en Federale. Bij de gemeente stem ik altijd op personen , ook als die niet behoren tot de partij waar ik normaalgezien voor stem.

Bij federale verkiezingen hou ik wel rekening met de partij waarvoor men staat en ga ik niet gewoon op de persoon stemmen.

Waarom een verschil?
Tja, Bij gemeenteraadsverkiezingen kan men denk ik meer een eigen, persoonlijk accent leggen,... denk ik... Daarbij ken je de mensen natuurlijk ook persoonlijker.

Och en wat de discussie over de stemplicht betreft: ik ben er radicaal voor!
Veel mensen hebben gevochten en gestrefen om ons het recht te geven en dan zouden wij gaan klagen als we eens een zondag een bolletje moeten gaan kleuren!
Daarbij vind ik het immens belangrijk dat elke Belg om de zoveel tijd eens stilstaat bij wat hij graag wil zien veranderen. Niet klagen en zagen, nee: een stem uitbrengen en tenminste bijdragen tot een eventuele verandering!

Daarom doe ik een oproep: stem a.u.b. niet blanco, maar maak een échte keuze!

20:48 Gepost door Idril in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: verkiezingen |  Facebook |

Commentaren

Veel plezier ... bij het stemmen. Ik hou ook "stiekem" van het gedoe er rond. Leve de stemplicht. Brugge is trouwens een zalige stad om in te wonen (ik spreek uit ervaring).

Gepost door: Coudie | 07-10-06

De commentaren zijn gesloten.