12-06-07

Banken: brrr

Dit weekend toch wel verschoten bij het bekijken van mijn uittreksels van de voorbije maand.
Hier en daar stond er: 'afhaal ATM Niet-ING 0,70 euro'.
Ik zit niet bij ING en ging er vanuit dat ik dus had afgehaald bij ING en daarvoor moest betalen.

Op internet toch wat opgezocht en wat blijkt? In alle banken kan je nu binnenstappen en ook als niet-klant van die bank geld afhalen.
Hiervoor wordt echter 0,70 euro aangerekend aan de bank van die klant!
OP hun beurt beginnen de banken dit nu door te rekenen aan de klanten.

Ik betaal meestal met bankcontact, maar er zijn nu eenmaal zaken die je niet met bankcontact kunt betalen (terrasjes, etc.).
Ik haal dus regelmatig geld af, dit wil zeggen meerdere keren per maand omdat ik telkens maar 20 euro afhaal. Ik hou er namelijk niet van om met veel geld in mijn handtas rond te lopen, dat geef je zo makkelijk uit, niet waar?

Ik moet zeggen dat ik 0,70 euro per keer dat je geld afhaalt toch wel erg veel. Op één maand tijd ben ik dus 4 euro kwijt!

Ik heb vandaag dus gebeld met mijn bank. Antwoord: als ik bij ING afhaal moet ik niet betalen, bij alle andere banken wel!

Ik heb toch even mijn beklag gedaan over het informeren van hun cliënten: ik bekijk mij papier uittreksels nooit! Ik zou ze liefst van al afschaffen, ik vind het pure papierverspilling en ik doe toch alles via de computer. Ik zit nu nog bij zo'n ouderwetse bank waarbij er geen keuze is: je krijgt ze én je betaalt er nog voor ook.
Op mijn uittreksels heb ik een eventuele verwittiging niet gezien. Op de site ook niet.
Nee, ik moet eerlijk zijn, nu ik er naar op zoek ben gegaan heb ik het inderdaad gevonden. Maar als zo'n regel van krach gaat, kondig je dit toch in grote letters aan aan je klanten?
Zo hoort het toch vind ik!

Banken, ik hou er niet echt van. Hier en daar trekken ze wat af van je rekening en eigenlijk weet je nooit waarom het wordt afgetrokken.
Ik denk dat ik alles van één jaar eens op een rijtje ga zetten en eens wat uitleg ga vragen. En met die kosten ook eens naar een bank ga stappen, eens zien of het daar anders is...

19:45 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.