01-08-07

En het is een....

Wij weten sinds gisteren of we een zoon of dochter krijgen! Tijdens de echo werd alles goed gecontroleerd: alles orgaantjes en de grootte van de verschillende lichaamsdeeltjes.
Gelukkig alles helemaal in orde!

Daarna zijn we nog even bij onze vriend K. gepasseerd. Hij was redelijk wakker en reageerde eigenlijk zeer enthousiast. Gisteren zijn een aantal onderzoeken gedaan, vandaag weten we normaalgezien de uitslag.
We weten eigenlijk nog niet veel: wanneer zal hij naar huis kunnen? Wat zal hij nog allemaal kunnen, etc.
We zien hem alleen elke keer weer vooruit gaan: meer praten, beter begrijpbaar, enorm alert,... Wij blijven duimen dat dit over een jaar enkel nog een pijnlijke herinnering is.

18:37 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-07-07

 

We zijn net terug van anderhalve week ardennen. De rust heeft ons veel goed gedaan.

Ik heb jullie eigenlijk vanalles te vertellen, zal het de volgende dagen in verschillende berichten plaatsen. Maar met dit slechte nieuws begon onze vakantie: een goede vriend van ons K. heeft een hersenbloeding gehad, op zijn werk.
Hij is amper 32 jaar oud. Vrijdagavond kregen we het nieuws.

Het had weinig zin om in Veurne te blijven: we mochten er niet bij en konden alleen zitten wachten op nieuws per sms. Daarom besloten om dan maar in de ardennen te zitten wachten op nieuws.
De berichten die we tot nu toe kregen zijn gelukkig veel belovend: donderdag is hij uit zijn kunstmatige coma gehaald. Hij heeft zijn armen en benen al bewogen en enkele dagen geleden reageerde hij ook op het bezoek van zijn ouders die hem ook meegaven dat al zijn vrienden enorm aan hem denken.
Hij moet nu nog wat aansterken voor ze hem opnieuw gaan opereren omdat er nog steeds een ader niet goed zit (meer details weten we eigenlijk niet).

De eerste dagen na het nieuws waren vrij emotioneel, ik reageerde er alleszins emotioneler op dan ooit. Misschien normaal door al die hormenen in mijn lijf?

Eén cliche is hier alleszins weer duidelijk geworden: we moeten zo enorm genieten van elke dag, want we weten dus echt niet wat morgen gaat gebeuren, hoe griezelig dat ook is.

23:32 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-07-07

Zij komt, zij komt!

Morgen is het eindelijk zo ver! Dan komt mijn beste vriendin terug uit Amerika.
Laatste keer dat ik haar zag was op onze trouw, als mijn getuige.
Ondertussen is mijn buikje wat ronder en het wordt hoog tijd om het haar te tonen :-).

Morgenmiddag dus een halve dag vrijaf om haar te zien. Ik ga uiteindelijk meer dan 4 uur op de trein zitten en haar amper drie uurtjes zien, maar ze is het meer dan waard!
Ik kijk er zo hard naar uit!!

18:59 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-07-07

Zwangerschap: week 18

Wat gebeurt er met jou?

Je hart werkt nu dubbel zo hard als voordien. Het moet immers voldoende bloed rondpompen om al je vitale organen van bloed te voorzien. Bijvoorbeeld je baarmoeder en je huid hebben twee keer zo veel bloed nodig als vroeger en je nieren 25% meer.

Meer gewicht in de schaal
Je baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een meloen en je bent al een aantal kilo’s aangekomen. Neemt je gewicht echter te snel toe, dan worden je zwangerschap en bevalling moeilijker. Bovendien is het ook een hele opdracht om die extra kilo’s er later af te krijgen. Je moet niet op dieet gaan, maar je moet wel evenwichtig eten. Eet zeker niet voor twee.
Iedereen vraagt me of ik al speciale goestjes heb, wel eigenlijk niet. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ik géén zin heb in bepaalde dingen, zoals in vlees of gevogelte of kip. Het zegt mij werkelijk niks, ik krijg het zelfs amper binnen! Mij kun je het meeste plezier doen met patatjes met groentjes, bergen groentjes (warme groentjes wel te verstaan). Zo zou ik liters soep op een dag drinken!

Blijf bewegen
Om gezond te blijven en niet te veel bijkomend gewicht te krijgen, mag je blijven sporten. Hou er wel rekening mee dat je lichaam nu meer zuurstof nodig heeft. Je zal sneller moe zijn dan vóór je zwangerschap. Hou daar rekening mee en pas zo nodig je programma aan.
Ik probeer zoveel mogelijk met de fiets naar 't werk te gaan. En 't doet me enorm deugd. Al moet ik toegeven dat ik de laatste straten me 's avonds zwaar vallen...

Wat gebeurt er met je baby?

Gekke bekken trekken
Je baby’tje kan voortaan zijn voorhoofd fronsen en grimassen maken. Zijn wenkbrauwen, wimpers en hoofdhaar groeien en krijgen kleur.

Oren en ogen
Je baby’s oren staan iets van zijn hoofdje af, zijn ogen staan recht naar voren en ver uiteen. Het netvlies op de ogen begint nu gevoelig te worden voor licht, maar de oogleden blijven nog even dicht.

Drinken en plassen
Je baby slikt het vruchtwater in en plast het ook weer uit. Hij ‘ademt’ het in. De ‘echte’ zuurstof krijgt hij tot bij de geboorte via de placenta.
Op de vorige echo zagen we inderdaad water in het maagje én in de blaas! Onze kleine is dus al behoorlijk wat water aan het slikken en zijn/haar niertjes verwerken het allemaal helemaal naar behoren!

Bron: Kind en Gezin

19:42 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-07-07

Quinny

Vorige week was ons neefje dus op bezoek.
Toen papa en mama vertrokken waren vonden we het tijd om wat frisse lucht te gaan scheppen en naar de dichtsbijzijnde babywinkel te wandelen om daar een speeltje voor hem te kopen (kwestie van toch een goede herinnering te hebben aan de eerste keer blijven nonkel en tante).

Een tijdje geleden waren we al eens wandelwagens gaan uitproberen. Vooral Tijsje test die dan uit: eens goed wrikken eraan, hard duwen, die arme wagens zien af van zo'n test. De Quinny Speedy was uiteindelijk de keuze geworden.
Nu hadden we nog één probleempje: de kleuren van 2007 vinden we niet zo geslaagd: tussen het rood zit ook veel zwart, wat een beetje een 'blinkend' effect geeft.

In de babywinkel zagen we echter een Quinny staan in het rood (het echt mooi rood!). De verkoopster zag ons kijken en gaf wat uitleg: het was het toonzaalmodel van 2006, de oude kleur dus, maar ze deed hem weg met korting omdat het het oude model was.

Wij dus enorm aan het twijfelen... Nog geen vier maanden zwanger en al een wandelwagen kopen??!!! Dat konden we toch niet maken. Maar ja, aan de andere kant, we zijn overtuigd van de Quinny en het sowieso die in het rood worden, alleen dan het rood dat we niet zo mooi vinden...

Na even een luchtje te zijn gaan scheppen dan toch de knoop doorgehakt: én de juiste wagen én de juiste kleur én korting, dat konden we niet laten liggen.
De wandelwagen staat dus al klaar!
quinny
Dit is de Quinny (foto van andere site)
dreami klein
Dit is onze 'Dreami' om dan op het onderstel te plaatsen én in de juiste kleur :-).

16:47 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-06-07

15 cm!

Gisteren zijn we op controle gegaan bij de gynecoloog.
Tijs en ik zaten er beiden wat versuft bij (Tijsje is ondertussen geveld door de buikgriep), maar daar trok onze kleine zich niks van aan!
Hij/zij sprong wild in het rond en alles ziet er perfect uit!

Het is ondertussen 10 cm van hoofd tot poep, zo'n 15 cm met beentjes erbij. We zagen ook dat er water in het maagje zat en ook in de blaas. Een goed teken: de niertjes werken goed!
Of het een jongen of een meisje is hield de klein spruit lekker voor zichzelf: het had de navelstreng tussen de beentjes, kwestie van ons toch nog even in spanning te houden.

We hebben alle beelden meegekregen op DVD, heerlijk!!

19:09 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-06-07

Angina!

Dit weekend is ons klein neefje van 5 maanden op bezoek geweest. De mama en papa gingen naar een festival, dus wij mochten een dag en een nacht 'oefenen' voor de komst van ons klein esseltje :-).
Het arme kind was wel ziek, hij heeft een angine. We hebben hem dus veel getroost, geknuffeld, heel dicht bij ons genomen ... en lap ik heb het zitten.
Ik zit voor de rest van de week thuis met een angine! Normaalgezien zou ik antibiotica moeten krijgen, maar in mijne 'toestand' mag dat dus niet. Te meer omdat het een antibioticum is met peniciline en ik daar als baby een allergische reactie op heb gehad.
Mijn keel staat in vuur en vlam en er zit niks anders op dan... uit te zieken...

P.S. Het weekendje met ons neefje was trouwens heerlijk! Het verslag volgt later!

10:05 Gepost door Idril in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |