21-06-07

Gps-en en hangmatten: hoe het toch nog fout kan lopen

Woensdag was een dag om naar uit te kijken: 's morgens heb ik opleiding gegeven aan boekhouders in Drongen, 's middags had ik verlof!
Meer nog: ik kon de GPS van mijn moeder lenen en moest zo dus ook niet inzitten met het eventueel verkeerd rijden. En om mijn middag relax voort te zetten hebben we dit weekend de hangmat opgehangen. M.a.w. ik ging een heerlijke dag tegemoet!

Na de opleiding stapte ik de auto in en begon gewoon te rijden: ik zou die terugweg wel vinden zonder GPS! Ondertussen belde ik ook even met mijn zieke schoonzus om te horen of ik voor haar niks kon betekenen deze middag.
Al taterend reed ik verder en verder... en verder... en verder. Tot ik in het hol van pluto zat.
Na een half uur rondrijden zonder een bordje van de autostrade tegen te komen, heb ik dan maar de GPS aangezet. Een half uurtje later was ik thuis.

Maar niet getreurd! Ik was klaar voor het tweede deel van de dag! Vol goede moed haalde ik de hangmat boven.
Het had die nacht echter enorm gegoten met als gevolg dat de touwen die we in de bomen hadden gehangen waren gekrompen! Ik kon met alle goede wil en kracht van de wereld mijn hangmat niet ophangen!
Dan maar een nieuwe knoop maken, maar dat zonder de deskundige hulp van Tijsje: geen sinecure!
Maar ik ben nu eenmaal een onafhankelijke vrouw en die knoop werd dan ook gemaakt!

Hèhè, eindelijk klaar om mij in de mat te leggen mét de Humo: niks kon mijn nog tegenhouden!
Ik zet mij voorzichtjes en pats! ik zat op de grond! Te veel koord gebruikt dus!
IK heb het daarbij gelaten én een heerlijke middag gehad in mijn hangmat mét mijn Humo, maar met mijn kont op de grond!

20:17 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-06-07

Alles puik in de buik!

Vorige week de resultaten gekregen van de nekplooimeting.
Ze hebben een aantal factoren die ze in de computer steken en daar komt dan een kansberekening uit. DIe zegt hoeveel kans je heb op een kindje met het syndroom van Down.

Enkele weken geleden naar de dokter om de nekplooi te meten, die was 1 mm, perfect, zoals het hoorde. Daarnaast heeft de dokter ons kunnen geruststellen omdat hij duidelijk een neubeentje heeft gezien en blijkbaar is dat een geruststellend iets.
Verder hebben ze nog wat bloed genomen én is blijkbaar ook mijn leeftijd van groot belang.

Vorige week kregen we het resultaat: alles helemaal in orde, hiphoi!

19:43 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-06-07

Computerproblemen

Het is hier weer wat stil geweest de laatste dagen, en wel om volgende redenen:

1) Ik heb een enorm vermoeiende week achter de rug: maandag en dinsdag enorm ziek geweest s morgen en eigenlijk de hele dag. 's Avonds dus altijd vroeg gaan slapen, maar dat hielp weinig. Donderdagavond rechtstreeks van mijn werk in mijn bed gekropen (18.00) en vrijdag gelukkig toch nog deftig doorgekomen.

2) Mijn computer is in erbarmelijke staat. Wanneer ik mijn mails wil checken of iets op de blog wil zetten moet ik de computer zo'n twee uur voordien opzetten voor ik ook maar één muisklik kan doen. Omdat ik twee uur na mijn thuiskomst als aan het slapen ben komt het dus nooit zo ver :-).

Maar dames en heren, hier komt verandering in!
WIj hebben namelijk een nieuwe computer besteld! Jipie!

Och en aan de dames (en heren, uiteraard) die zwanger zijn (geweest): hielden die kwaaltjes niet op na de derde maand?

20:41 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (2) | Tags: computer, kindjes |  Facebook |

12-06-07

Banken: brrr

Dit weekend toch wel verschoten bij het bekijken van mijn uittreksels van de voorbije maand.
Hier en daar stond er: 'afhaal ATM Niet-ING 0,70 euro'.
Ik zit niet bij ING en ging er vanuit dat ik dus had afgehaald bij ING en daarvoor moest betalen.

Op internet toch wat opgezocht en wat blijkt? In alle banken kan je nu binnenstappen en ook als niet-klant van die bank geld afhalen.
Hiervoor wordt echter 0,70 euro aangerekend aan de bank van die klant!
OP hun beurt beginnen de banken dit nu door te rekenen aan de klanten.

Ik betaal meestal met bankcontact, maar er zijn nu eenmaal zaken die je niet met bankcontact kunt betalen (terrasjes, etc.).
Ik haal dus regelmatig geld af, dit wil zeggen meerdere keren per maand omdat ik telkens maar 20 euro afhaal. Ik hou er namelijk niet van om met veel geld in mijn handtas rond te lopen, dat geef je zo makkelijk uit, niet waar?

Ik moet zeggen dat ik 0,70 euro per keer dat je geld afhaalt toch wel erg veel. Op één maand tijd ben ik dus 4 euro kwijt!

Ik heb vandaag dus gebeld met mijn bank. Antwoord: als ik bij ING afhaal moet ik niet betalen, bij alle andere banken wel!

Ik heb toch even mijn beklag gedaan over het informeren van hun cliënten: ik bekijk mij papier uittreksels nooit! Ik zou ze liefst van al afschaffen, ik vind het pure papierverspilling en ik doe toch alles via de computer. Ik zit nu nog bij zo'n ouderwetse bank waarbij er geen keuze is: je krijgt ze én je betaalt er nog voor ook.
Op mijn uittreksels heb ik een eventuele verwittiging niet gezien. Op de site ook niet.
Nee, ik moet eerlijk zijn, nu ik er naar op zoek ben gegaan heb ik het inderdaad gevonden. Maar als zo'n regel van krach gaat, kondig je dit toch in grote letters aan aan je klanten?
Zo hoort het toch vind ik!

Banken, ik hou er niet echt van. Hier en daar trekken ze wat af van je rekening en eigenlijk weet je nooit waarom het wordt afgetrokken.
Ik denk dat ik alles van één jaar eens op een rijtje ga zetten en eens wat uitleg ga vragen. En met die kosten ook eens naar een bank ga stappen, eens zien of het daar anders is...

19:45 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-06-07

Groeispurt

Deze middag eventjes 'in 't stad' gaan wandelen, op zoek naar een cadeautje voor vadertjesdag, tot plots: shock!
Ik keerde terug een keek opnieuw in het winkelraam: die buik van mijn is echt enorm gegroeid de laatse weken!

Ik ben niet iemand die mezelf uren in de spiegel bewonder.. ik had wel al gemerkt als ik van bovenaf keek dat er enige verandering was geweest. Maar een zijaanzicht van mezelf, dat was lang geleden!

Thuis gekomen was het tijd voor een check met de weegschaal: een kleine 2 kg erbij.. 2 kg die dan wel in mijn buik hebben gecentraliseerd...
En het vreemdste van al? Het is de eerste keer in mijn leven dat ik met mijn dikke buik ga proken, ha!

22:26 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-06-07

Arme, arme Simba

Onze Simba moet het nu stellen met heel wat minder aandacht van me.
Nu ik zwanger ben moet ik toch een beetje opletten met het contact met katten. Kopjes geven aan mijn gezicht doet hij nu beter niet...

En alsof dat nog niet erg genoeg is, is hij vandaag naar huis gekomen met bloed aan zijn zwakke pootje.
Voor de nieuwen onder jullie: We hebben Simba gevonden toen hij helemaal ontredderd was: uitgehongerd én met een pootje uit de kom. Dat pootje was alle een lange tijd niet in orde en daardoor hebben ze het nooit kunnen herstellen.

Onze Simba is nu even aan het bijkomen op een kussentje, daarna zullen we hem eens goed onderzoeken! Mijn moederhart is een beetje gebroken... onze arme, arme Simba!

20:38 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fleruige dagen

Weet je wat mij het meest opvrolijkt? Iemand die aan de deur staat met een boeket bloemen!

Wat een heerlijk gevoel is dat! Er is iemand die aan je denkt, die je een bloemetjes wil gven. Bloemen maken me altijd vrolijk (zelfs als er doornen aan zitten ;-)).

Ons huwelijkcadeau van mijn schoonzussen valt mij dan ook enorm in de smaak: één jaar lang, elke maand, een boeket bloemen aan de deur gebracht!

De vijfde van de maand zorg ik dat ik altijd op tijd thuis ben, klanten of geen klanten, ik vertrek op tijd, want zo rond zes uur gaat de bel... en staat er een prachtig boeket bloemen voor de deur! I love it!

20:18 Gepost door Idril | Permalink | Commentaren (0) | Tags: trouwen |  Facebook |